Nuuksio

Nuuksion poropuisto & White Reindeer -kota

Aktiviteetit

Koe ripaus pohjoisen eksotiikkaa Suomen eteläisimmässä poropuistossa Nuuksiossa. Pääset tutustumaan poroihin läheltä ja voit syöttää niille jäkälää. Alueella sijaitsee myös tunnelmallinen kotaravintola.

Perheyritys Sea & Mountain Adventures on toiminut Nuuksiossa jo vuodesta 1994 lähtien järjestäen kokous- ja ohjelmapalveluita ympäri vuoden. Tiloissamme on aina vain yksi asiakasryhmä kerrallaan, joten oma rauha luonnon helmassa on taattu. Ruoka valmistetaan paikan päällä omasta keittiöstä puhtaita raaka-aineita kunnioittaen. Tarjoamme elämyksiä ja eksotiikkaa kokouksen lomaan ja virkistäytymiseen ammattitaitoisten oppaidemme johdolla.

Olemme Metsähallituksen ja Suomen luontokeskus Haltian yhteistyöyrittäjä.

NUUKSION POROPUISTO 

Koe ripaus pohjoisen eksotiikkaa Nuuksion poropuistossa, jossa pääset tutustumaan suloisiin sarvipäihimme läheltä. Kesyt porot ahmivat jäkälää suoraan kädestä härkäporo Oscarin johdolla. Poroja on viisi: Oscar, Niila, Taika, Lumi ja Nella. Vietä ikimuistoinen hetki porojen seurassa, kokeile suopungin heittoa ja nauti nokipannukahvit välipalan kera tai kolmen ruokalajin illallinen tunnelmallisen kodan nuotiotulilla. 

TAKKAPOROVAELLUS

Järjestämme pienryhmille takkaporovaelluksia Nuuksion kansallispuistossa. Oscar-poro kantaa selässään pientä retkievästä ja juotavaa.  Rauhallisen patikkaretken aikana voit nauttia ympäröivästä luonnosta, kuulla tarinoita poroista ja Nuuksion luonnosta sekä eläinasukkaista. Retken päätteeksi makkaran ja/tai tikkupullan paistoa kodan nuotiotulilla.

WHITE REINDEER -KOTARAVINTOLA

Tunnelmallinen Lapin kota sijaitsee keskellä poropuistoa. Nauti elämyksellinen kahvihetki tai kolmen ruokalajin illallinen viinin kera nuotiotulen ja kynttilöiden loisteessa.

Kodalle mahtuu korkeintaan 40 henkilöä kerralla ruokailemaan, kahvitukset onnistuvat isommallekin joukolle, jolloin myös metsäterassi on käytettävissä. Kahvi- tai ruokailuhetken lomassa pääset tutustumaan kesyihin poroihimme.

Kodassa on A-oikeudet. Kota toimii myös oivana kokouspaikkana esim. ideointipalavereihin. Sähkömahdollisuus.

Katso kotamenu tästä: http://www.nuuksiowhitereindeer.fi/images/White_Reindeer_Menu.pdf

VUOKRAA RETKIMÖKKI

Vuokraamme pieniä 4 hengen retkimökkejä Safaritalon pihapiirissä Nuuksiossa (noin 700 metrin päässä Suomen luontokeskus Haltiasta). Mökeissä (5 kpl) on kahdet kerrossängyt, peitot ja tyynyt. Omat liinavaatteet tai makuupussit mukaan. Pihalla on vesipiste ja nuotiopaikka sekä uintimahdollisuus metsälammessa. Merkityt luontopolut lähtevät lähistöltä. Retkimökkejä vuokrataan kesällä poropuiston aukioloaikoina.

  • Hinta: 60 € / yö
  • Liinavaatteet: 15 €
  • Pyyhe: 3 €
  • Polttopuita: 7 €

VUOKRAA PYÖRÄ

Vuokraa Nuuksion poropuistosta 6-vaihteinen retkipyörä Raleigh Swan 26” tai maastopyörä, sisältäen kypärän ja lukon. Nouto ja palautus poropuistoon. Hinta: 

  • 25 € / 3 h
  • 35 € / 5 h

SIJAINTI JA KULKUYHTEYDET

Osoite: Nuuksiontie 83, Espoo. Helsingin keskustasta matkaa on 30 km, ja se vie noin 30 minuuttia autolla. Matkaa Suomen luontokeskus Haltiasta on 1,1 km.

Ajo-ohje: Turun moottoritieltä (tie no 1) Nupurin liittymästä Nupurintielle (tie no 110, vanha Turuntie) ja Nupurin kohdalta pohjoiseen (Nuuksio, Solvalla) Brobackantielle. Brobackantie vaihtuu Nuuksiontieksi. Aja noin 10 km (Haltian ohi) ja käänny heti suojatien jälkeen oikealle: Karhunpesä.

Julkinen kulkuyhteys: Lähijunat X, U, L, E Helsinki-Espoon keskus (Kirkkonummen suunta) + bussi no 245 (A/K), laituri 32, Espoon keskus – Nuuksio. Kaksi pysäkkiä Haltiasta eteenpäin, pysäkki ”Punjonsuo”, lyhyt kävely eteenpäin, heti suojatien jälkeen oikealle. Tien haarassa kyltti Karhunpesä ja poropuiston mainos.